Waldemar Barfot

Här presenteras grupper och personer verksamma på forumet.

Waldemar Barfot

Inläggav Waldemar » 29 september 2004, 12:03

Ser ni någon som går barfota på vassa stenar utan att bekommas, någon som ber om att få bära de tyngsta säckarna eller en som ler lyckligt när det blir tal om att springa en halvmil genom snårskog för att bringa bud, så kan det vara Waldemar Barfot ni ser. Waldemar är mitt riktiga namn och tillnamnet brukar vara självklart. Fast ibland har jag skor och då känner inte ens mina vänner igen mig. Jag har dåliga sidor också; främst att jag inte dricker rusdrycker. Aldrig. Hur mycket folk än tjatar. Att jag är Ölänning ser en del som en dålig sida, fast det brukar de få äta upp.

Håller på med vikingatid, främst genom att slåss (är med i Halsingarna och har startat träningsgruppen Einherjarne), men också genom matlagning och skogskunskap. Med skogskunskap menar jag dels att vandra och bo i skog och mark med vikingatida utrustning, men också att kunna dra nytta av vad skogen ger. När det gäller historisk (eller arkeologisk) kunskap är jag mycket mer intresserad av hur "vanligt folk" levde än vad stormännen pysslade med.

När det gäller strid och kampträning vördar jag kraft och kampvilja högre än skicklighet och list. Inte för att det är bättre, utan för att striden blir roligare då. Jag har tränat japanska kampkonster i 13 år och tränat med folk från snart sagt alla olika kampstilar, men vägrar envist att tycka att vissa stilar är bättre än andra, - allt beror på vad man har för målsättning. Att kämpa mot sina vänner är bland det bästa man kan göra, att strida mot sina fiender är mest dumt. I en verklig strid finns det inget att vinna, bara att förlora.

En fru och två barn har jag, födda 1975, 2002 och 2004, de är alla ovanligt välartade (för att höra till mig). Därtill har vi en väldans massa djur, både vanliga och ovanliga.

Båda mina föräldrar är utbildade till arkeologer, men själv forskar jag i biofysik (nanoteknologi och neurobiologi).
Waldemar
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 28 september 2004, 15:33
Ort: Sweden

Inläggav Annika B » 29 september 2004, 12:21

Har just läst inlägget där du nämner din rotfrukts- och fiskgryta. Var du med i Halsingarna för sisådär tio år sedan och lagade du sagda gryta vid den tiden? Jag blev vid sexton års ålder bjuden på en fantastisk soppa/gryta med ungefär de ingredienserna av ett gäng vikingar i Helsingborg och kom att undra om det kanske var DEN grytan...

/Annika, vars hjärta nås via magen [:D]

(Det var för övrigt otroligt snällt av dem/er att bjuda på mat bara för att min dåvarande pojkvän och jag var "medeltids"-klädda. Mer sånt i världen!)
Annika B
 
Inlägg: 90
Blev medlem: 12 augusti 2004, 07:22
Ort: Sweden

Inläggav härvor » 11 oktober 2004, 17:25

Välkommen Valle! Jag är inne lite då och då - hälsa Mysan och barnen! Ses kanske nästa säsong. Kram, Härvor (Linda) i Elvegrimanrne
härvor
 
Inlägg: 15
Blev medlem: 21 mars 2004, 09:16
Ort: Sweden


Återgå till Grupper och personerVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 2 gäster

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron