Jämtland / Härjedalen

Ett forum om matlagning i historisk tid, och återskapandet av detta.

Jämtland / Härjedalen

Inläggav Sunniva Saksvik » 15 maj 2006, 09:56

Er det noen her fra Jämtland / Härjedalen her, som i tillegg vet litt om mattradisjoner i disse områdene?
Sunniva Saksvik
 
Inlägg: 272
Blev medlem: 31 oktober 2003, 11:05
Ort: Norway

Inläggav stigman » 13 februari 2009, 07:32

ja, det enkla kan vara storslaget
Jämtlands läns museum: Gamla maträtter. 11 sidor. bla sluring och stänkvälling.
kommer 14 mars 2009 till Fosen , äter och har smideskurs med Rikard.
stigman
 
Inlägg: 132
Blev medlem: 6 augusti 2004, 21:15
Ort: Sweden

Inläggav Sunniva Saksvik » 14 februari 2009, 20:42

Hau, det var noen år siden, gitt. [:)]
Det jeg skulle spørre om var om disse områdene hadde noen tradisjon for ingefærøl.

________________________
...och et skitstort svärd!
Sunniva Saksvik
 
Inlägg: 272
Blev medlem: 31 oktober 2003, 11:05
Ort: Norway

Inläggav stigman » 19 februari 2009, 09:27

brygger mörkt starkt öl som jag häller lite ingefära och socker i vid servering.
på fredag hämtar vi Lindisfarne mead åt Georg och gästar ...har kollat tidvattnet
stigman
 
Inlägg: 132
Blev medlem: 6 augusti 2004, 21:15
Ort: Sweden


Återgå till Historisk mat



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net