Torka kött

Ett forum om matlagning i historisk tid, och återskapandet av detta.

Torka kött

Inläggav Ztirem » 18 januari 2007, 10:55

Vet inte så mycket om "historisk mat" men man torde ju ha torkat kött förr om åren [;)]
Någon som vet hur man gick till väga och kanske har nåt bra recept på det.
Jag har en hjort bog jag skulle vilja torka men har ingen aning hur jag ska gå till väga.

Peter
Ztirem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: 14 april 2004, 19:06
Ort: Sweden

Inläggav grylen » 18 januari 2007, 15:35

Sök nätet efter making jerky så får du massor av tips.
Exempel är http://www.fabulousfoods.com/recipes/misc/jerky.html
och http://hg.hultman-puke.com/blog/index.php?p=50.
När det gäller hjort speciellt: http://www.umea.com/mats/nordanastorpet/torkat.htm
Lycka till! Själv tycker jag att det är lite svårt att veta om det är färdigt eller hur länge det kan sparas o ätas.
grylen
 
Inlägg: 249
Blev medlem: 14 december 2005, 12:59
Ort: Sweden

Inläggav MBN » 8 februari 2007, 15:04

Hejsan, har hört att man kan torka fisk på ett liknande sätt som man torkar kött. Någon som vet?
MBN
 
Inlägg: 124
Blev medlem: 26 januari 2007, 10:36
Ort: Sweden


Återgå till Historisk mat



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron