Torka kirskål????

Ett forum om matlagning i historisk tid, och återskapandet av detta.

Torka kirskål????

Inläggav Lise » 27 maj 2007, 17:22

Hallå!

Kirskål är ju väldigt gott! Har tänkt mig att prova torka den för att kunna ta med mig. Frysar o dyl var ju inte såååå vanliga på medeltiden [;)] O den växer ju inte äverallt heller.....tyvärr [;)]

Så min fråga är : är det nån som har erfarenhet av att torka den?

Lise [:)]
Lise
 
Inlägg: 70
Blev medlem: 23 juli 2005, 22:10
Ort: Sweden

Inläggav kraka » 29 maj 2007, 20:01

Jag har inte torkat kirskål, men det är väl bara att torka den precis så som man torkar andra blad. Häng upp den i snören eller torka på ollor och låt den torka luftigt i ett mörkt rum.

En del växter ändrar smak vid torkning och smakar hö. Det är ju bara att testa att torka lite, det går ju fort så inom en vecka så borde du ju veta om det var värt att torka den om du gör det nu.
kraka
 
Inlägg: 33
Blev medlem: 25 maj 2005, 12:38
Ort: Sweden

Inläggav heel » 3 juli 2007, 12:23

Hvad præcis er "kirskål" ?
heel
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 4 maj 2004, 18:20
Ort: Denmark

Inläggav Emoni » 3 juli 2007, 13:41

Emoni
 
Inlägg: 182
Blev medlem: 27 december 2003, 19:26
Ort: Sweden

Inläggav Sunniva Saksvik » 4 juli 2007, 17:58

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Lise</i> Så min fråga är : är det nån som har erfarenhet av att torka den? <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Jadda. Det går helt fint å tørke den. Bare heng den opp; sørg for god lufting. Som det nevnes her så smaker den tørkede urten litt av høy, meeeeen - slipp den bare i en varm suppe, så blir smaken helt fin igjen. Godt.
Sunniva Saksvik
 
Inlägg: 272
Blev medlem: 31 oktober 2003, 11:05
Ort: Norway

Inläggav Sinpressa » 22 januari 2008, 08:02

Ni får väldigt gärna komma hem till mig och skörda kirskål om ni vill...
Har tyvärr halva trädgården full trots envetet motstånd :-(
Sinpressa
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 15 augusti 2006, 22:28
Ort: Sweden

Inläggav Ebhen » 23 januari 2008, 12:33

Vi provade att fritera kirskål i somras och det blev mycket gott. Perfekt som garnering och tillbehör till diverse rätter. :) Ev. lite salt på dem så hade man mumsiga kirskålschips.
Ebhen
 
Inlägg: 27
Blev medlem: 15 juni 2004, 22:19
Ort: Sweden


Återgå till Historisk mat



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net