av Angus Maciomhair » 6 juli 2007, 20:44
Jag kan, på rak arm, såhär sent en fredagkväll utan att ha ätit frukost, inte påminna mig något som liknar kola eller hårda karameller ur vare sig Apicius, Take A Thousand Eggs, Curye On Inglysh, Medieval Kitchen, Vivendier, The Closet of Kenelm Digby Reopened..., The Medieval Cookbook eller The Good Housewife's Jewel.
Jag har inte ett ex av The Classical Cookbook tillgängligt, jag har bara bläddrat i den för alldeles för många år sedan, men jag kan inte dra mig till minnes något liknande där. Möjligen kan det ha funnits något i From S:t Hildegard's Kitchen... men jag är som sagt inte säker. Jag är däremot säker på att hela den boken kändes [}:)] så dåligt underbyggd, eller snarare redovisningen av källorna. Jag är osäker på om det kan finnas något i Platina, boken tar upp väldigt mycket om råvaror och hushåll, inte bara recept.
Det finns fruktpajer, fruktfylld pasta och vad som liknar kompotter, men jag minns ingenting i samma postnummerområde som kola eller karameller.
Vad jag kan dra mig till minnes från min tid på SCA-Cooks-listan är något jag tror kommer från Chaucer. Sockerdoppade anisfrön och tuggandet av lakritsrot för att förbättra andedräkten. Kanske inte vad du menar med godis, men åtminstone något sockerdoppat [:)]
Med reservation för att det var minst 7 år sedan jag läste listan och minnet är som det är, men jag har för mig att det ska gå att hitta ett arkiv on-line. Möjligen måste man tillhöra listan för att få tillgång till det, hur som helst så kan jag inte hitta det i skrivande stund.
Av ren nyfikenhet, vad har du fått receptet på honungskarameller ifrån?
Lycka till med letandet.
Angus