Bok om när utländsk mat kom till Sverige

Ett forum om matlagning i historisk tid, och återskapandet av detta.

Bok om när utländsk mat kom till Sverige

Inläggav GME » 25 juni 2010, 05:59

Hej! Detta är mitt första inlägg på forumet. Jag undrar om någon av er här känner till någon bok som handlar om när Sverige eller Skandinavien (eller Europa) började använda diverse exotiska matvaror, såsom vanilj, kakao, kryddor, exotiska frukter, potatis, tomater och mycket annat. Det måste ju finnas en bok om detta!?

På förhand tack!
GME
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 25 juni 2010, 05:53
Ort: Sweden

Inläggav fardäng » 25 juni 2010, 09:17

I Mat-historisk uppslagsbok av Jan-Öjvind Swahn (ISBN 91-89086-49-X) står det rätt mycket om sådant. Där kan man bl.a. läsa att tomaten dyker först upp i Sverige 1847 i Kokbok för husmödrar av Gustawa Björklund, fast då under namnet pommes d'amour (kärleksäpplen).
fardäng
 
Inlägg: 71
Blev medlem: 11 maj 2003, 18:50
Ort: Sweden


Återgå till Historisk mat



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net