Sida 1 av 1

Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 26 maj 2014, 17:15
av Heinrich H
Det är väldigt lugnt och stilla numera. Var är alla som brukade hemsöka forumet?

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 26 maj 2014, 17:30
av Olov
Jag tror att de flesta håller sig till FB nu för tiden.

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 4 juni 2014, 21:17
av Lena
Olov skrev:Jag tror att de flesta håller sig till FB nu för tiden.


Egna sidor eller är det någon grupp-sida som är populär? Är ingen FB användare själv, men lurkar ibland på "öppna" FB-sidor.

För egen del har jag kreativitetstorka, men har lagt upp lite saker på min hantverksblogg.

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 5 juni 2014, 15:03
av Lillith
Mjo, några övergav oss nog för facebook, men några hittade nog helt enkelt aldrig tillbaka efter forumflytten.
Jag tycker mig dessutom ana att ganska många fortfarande läser här, men få skriver. En av anledningarna till det är antagligen att väldigt mycket redan är sagt. VI har tjabbat klart om byxor på medeltiden och olikafärgade kilar, trots allt. Nya folk som hittar hit tvekar nog att skriva på grund av just inaktiviteten.

Men jag tipsar i alla fall fortfarande folk till höger och vänster om det här forumet. Om inget annat för att det redan finns så vansinnigt mycket bra grejer skrivna här och att läsa igenom gamla trådar är ett jättebra sätt att komma in i tänket när man precis kommer igång och börjar vilja pyssla med historiska grejer.

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 5 juni 2014, 23:42
av Lena
> En av anledningarna till det är antagligen att väldigt mycket redan är sagt. VI har tjabbat klart om byxor på medeltiden och olikafärgade kilar, trots allt.

Visserligen, men det hittas ju nya saker jämt och ständigt (t.ex. figurinen från Revninge* borde ju vara av intresse för vikingatidsintresserade). Och nya böcker och artiklar om allt möjligt. Men å andra sidan kanske det är en liten informationsplatå i det allmänna medeltideri-medvetandet just nu och saker och ting måste ligga och gotta till sig innan det blir något praktiskt av dem?

*: http://www.pasthorizonspr.com/index.php ... ional-find

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 7 juni 2014, 20:02
av Olov
Det är också många som avslutar sina konton på FB och liknande, men det verkar inte påverka.

OT: Lena, det var en intressant liten figur. (:

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 7 juni 2014, 20:07
av Lillith
Vi får väl göra en kraftanstränging, skärpa oss och försöka posta lite mera igen, helt enkelt. Det är ett alldeles för bra forum för att låta det dö ut totalt.

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 16 juni 2014, 18:48
av Martina
För egen del handlar det om att jag gradvis de senaste sex åren övergått från att kolla forumet på datorn till att nästan bara läsa i telefonen. Har tänkt massor med gånger; det måste jag svara på! Men det är långsamt och pilligt att skriva från mobilen och när jag väl hamnar vid en dator trycker jag bara på "nya ämnen" och har glömt att det var något jag tänkte svara på.
Den långa tiden forumet låg nere gjorde ju att vanan att kolla in försvann och jag har inte lyckats återfå den riktigt. Att informationen fortfarande finns kvar online är ju dock av största vikt, som flera innan mig påpekat.
Jag har inte heller facebook, har däremot konto på bloglovin och en låång blogglista för att ändå försöka hålla mig uppdaterad. (Tack Lena för tipset om de nya kvinnofigurerna, dem hade jag missat helt! Håller inte med om tolkningen, som vanligt...)
Jag hade gärna sett att HV kommer till liv lite mer igen och skall göra mitt bästa för att skriva här lite oftare. Just nu hänger jag en del på alternativ.nu, men saknar nivån här.

/Martina

Re: Vart tog alla vägen?

InläggPostat: 18 juni 2014, 14:02
av saylo
Jag lurkar mest, eller kikar in om det är något specifikt jag funderar på. Jag har i och för sig aldrig skrivit speciellt mycket, men jag borde kanske försöka skärpa mig.