Sida 1 av 1

Torka kirskål????

InläggPostat: 27 maj 2007, 17:22
av Lise
Hallå!

Kirskål är ju väldigt gott! Har tänkt mig att prova torka den för att kunna ta med mig. Frysar o dyl var ju inte såååå vanliga på medeltiden [;)] O den växer ju inte äverallt heller.....tyvärr [;)]

Så min fråga är : är det nån som har erfarenhet av att torka den?

Lise [:)]

InläggPostat: 29 maj 2007, 20:01
av kraka
Jag har inte torkat kirskål, men det är väl bara att torka den precis så som man torkar andra blad. Häng upp den i snören eller torka på ollor och låt den torka luftigt i ett mörkt rum.

En del växter ändrar smak vid torkning och smakar hö. Det är ju bara att testa att torka lite, det går ju fort så inom en vecka så borde du ju veta om det var värt att torka den om du gör det nu.

InläggPostat: 3 juli 2007, 12:23
av heel
Hvad præcis er "kirskål" ?

InläggPostat: 3 juli 2007, 13:41
av Emoni

InläggPostat: 4 juli 2007, 17:58
av Sunniva Saksvik
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Lise</i> Så min fråga är : är det nån som har erfarenhet av att torka den? <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Jadda. Det går helt fint å tørke den. Bare heng den opp; sørg for god lufting. Som det nevnes her så smaker den tørkede urten litt av høy, meeeeen - slipp den bare i en varm suppe, så blir smaken helt fin igjen. Godt.

InläggPostat: 22 januari 2008, 08:02
av Sinpressa
Ni får väldigt gärna komma hem till mig och skörda kirskål om ni vill...
Har tyvärr halva trädgården full trots envetet motstånd :-(

InläggPostat: 23 januari 2008, 12:33
av Ebhen
Vi provade att fritera kirskål i somras och det blev mycket gott. Perfekt som garnering och tillbehör till diverse rätter. :) Ev. lite salt på dem så hade man mumsiga kirskålschips.