Volontärer sökes – Portugal utanför Lissabon.

Här diskuterar vi olika hantverkare och försäljare.

Volontärer sökes – Portugal utanför Lissabon.

Inläggav V-kaos » 29 december 2009, 14:39

<b>Volontärer sökes – Portugal utanför Lissabon.</b>

<i>(Om denna annons hör hemma någon annanstans på forumet är det fritt att flytta på den.)</i>

Jag söker volontärer som vill komma ner och jobba på att bygga upp det projekt jag och en väninna just påbörjat. Tanken är att vi skall skapa ett mindre kurscenter för självhushållning och hantverk med fokus på äldre tekniker, samtidigt som vi bygger upp en självförsörjande gård.

Vi ser helst att folk som kommer ner redan har ett liknande intresse som vi. Har du förkunskaper inom något av de områden jag listar nedan är det givetvis uppskattat, men inget krav. Har du goda kunskaper inom något område som vi planerar kurser i kan du ha chansen att få göra detta jobb betalt. (Se min andra annons här i forumet.)

Vi förväntar oss att du arbetar ca 4-5 timmar per dag, 5 dagar per vecka. Övriga dagar är fria till att göra vad du vill. I huvudsak kommer det att vara självständigt arbete då jag är fast på mitt heltidsarbete än så länge, men jag har ett roterande schema så ibland kan vi arbeta tillsammans på eftermiddagarna t.ex. (Min sambo är delvis hemma i huset och kan assistera ibland om det behövs.) Till att börja med söker vi 1-2 personer som vill stanna 1-2 veckor, men fungerar det bra kan det bli aktuellt med längre perioder.

I utbyte får du mat och husrum och ibland kan du följa med mig eller min sambo till Lissabon (underbar stad med trevligt uteliv) ibland eller besöka Sintra (magiska skogar, borgar m.m.) eller Ericeira (om du gillar stränder, surfing, fiske etc.). Du kan även ta dig dit själv med buss som går från den närmsta större orten ca 3.5 km från där vi bor (cykel är planerad att införskaffas). Byn där vi bor har några kaféer och en minibutik. På den större orten hålls marknad på torsdagar och på helgerna så om du kommer på något du kan tillverka och sälja har du en chans att tjäna in fickpengar där. Vi har även en replokal i huset som kan hyras per timme.

Den/de första som kommer hit är välkomna att bo i vårt hus till att börja med, men en av de första arbetsuppgifterna kommer att vara att skapa ett rejält tält/paviljong som duger att bo i då vi inte har något rum som är helt privat. Dock är man givetvis välkommen att använda vårt kök och badrum eller komma inomhus om det skulle vara alldeles för kallt eller regnigt. Dock får du räkna med att det är mer troligt att det är Darkthrone, Led Zeppelin, medeltids- eller renässansmusik som spelas i stereon snarare än vänsterpolitisk progg. ;)

När vi håller kurser är du som volontär välkommen att delta gratis i dessa förutsatt att det går att kombinera med det jobb som behöver genomföras. (Materialkostnader kan tillkomma på vissa kurser.)

Det vi behöver hjälp med till att börja med är:
•Bygge av tält/paviljong/grophus för eget boende.
•Röjning av markområden (gräs, sly, törnbuskar)
•Gräva och jordförbättra odlingsbäddar och örtodling
•För-så växter för senare utplantering ( + ev. bygge av miniväxthus för detta)
•Ta ner några mindre träd, såga, klyva och stapla som ved
•Börja sätta staket
•Materialinsamling (finns mycket att ta tillvara i omgivningarna)
•Fläta trädgårdskompost
•Mindre reparationer inomhus

Om du tycker att det låter som något för dig är det bara att svara här i tråden eller skicka mig ett PM så berättar jag mer.

Hemsida med mer information om projektet är under produktion och jag postar länk här så snart den är färdig.


<h5>V-kaos gillar tidig musik, akademisk ridkonst, historiskt hantverk och gamla goda provokatörer som Bruno, Montaigne, Rabelais osv...</h5>
V-kaos
 
Inlägg: 6
Blev medlem: 3 december 2009, 17:16
Ort: Portugal

Återgå till Hantverkare och FörsäljareVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron