av Torbjörn Byman » 28 december 2007, 16:35
Verkar ju märkligt om inte något kamsliknande uppfunnits redan under stenåldern... Rätten är enkel att tillaga och går utmärkt att koka i lerkärl. Jag kan inte i min livligaste fantasi tro att ens bondestenålderns människor bara tuggade på sädekornen iklädda sina skinn. Vilket ibland tycks vara den allmänna uppfattningen utanför detta forum. De måste ju för tusan ha gillat god mat lika mycket som vi. Så om man utgår från vilka råvaror som troligtvis användes under tidsperioderna borde man kunna gissa sig till åtminstone några rätter som troligen åts av gemene man under stenålder, järnålder, medeltid. Från senare tidevarv har vi gott om recept. Förresten är kams gott. En variant som jag tillagat kallas pitepalt, men där stoppar man in alltihop i knölen och man använder potatis. Så den får man utesluta om det skall fungera som ett eexempel på historisk mat.
Gott Nytt år!
Torbjörn