Vikingafestival i Stallarholmen

Detta forum är för annonserande av evenemang och diskussion kring evenemang.

Vikingafestival i Stallarholmen

Inläggav LillaFrun » 2 juli 2013, 12:41

Nu till helgen, 5-6-7 juli, är det dags för den årliga Vikingafestivalen i Stallarholmen.

Öppettider:
Fredag: 14.00-20.00 Lördag 10.00-18-00 Söndag 10.00-16.00
Entré:
60 SEK, barn under 12 år går in gratis.
(Då ingår all underhållning på området. Att besöka barnbyn och lyssna till sagorna där är gratis. Att delta i aktiviteterna i barnbyn eller andra aktiviteter har en mindre avgift.)

Program, "hitta hit" och annan nyttig information finns på hemsidan http://www.stallarholmensvikingar.se

Hela festivalområdet kommer att fyllas med handelsmän som kommer att erbjuda ett härligt utbud av hantverk. Här kommer det att finnas smide i silver, tenn, järn och koppar, föremål i ben och horn, skålar och tallrikar i trä, kläder, skor, bälten och andra läderföremål, vapen, keramik, blås- och dryckeshorn, musikinstrument och mycket, mycket mer. På området kommer ni finna brickbandsväverskor, nålbinderskor, smeder, träsnidare, korgmakare, garvare och läderhantverkare av alla de slag.

Vår mycket omtyckta barnby, välbesökt och vida kända, erbjuder även i år utgrävningar, sköldmålning, bågskytte, myntbankning för våra yngre besökare.
Utanför barnbyn kommer även vår egen smed finnas där för att barnen skall få chansen att prova på att smida!

Vikingar förr som nu är mycket för att leka och tävla med varandra. I år kommer man att kunna skjuta med pil och båge för att mäta sina kunskaper och krafter mot andra.

I vikingabyn kommer ni att kunna möta alla de som bor och verkar på området såväl hantverkare, kämpar, handelsmän, musikanter som vikingafamiljer. I viken lägger våra båtburna vänner till med sina vackra, tidsenliga skepp.

För den som behöver vila och fylla på reserverna kommer det i år finnas flera ställen att välja på. Kafé Dinkel serverar kaffe, te och tilltugg samt grillkorv, i Öshalla kan man få en fiskrätt och i Glada Galten finns köttig anrättning.

Under festivalen kommer det att finnas många olika typer av underhållning. Jonglörer, eldslukare, musikanter är några av de man kan komma att stöta på under festivalen. De och vi i Stallarholmens vikingar kommer att göra allt för att ni skall få ännu en fantastisk vikingaupplevelse i dagarna tre!

VÄLKOMNA!
LillaFrun
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 22 juni 2011, 22:39
Ort: Sweden

Återgå till EvenemangVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron